Verkiezings issues en vraagstukken i.v.m. V-2015

GEVOLGEN NIET GOEDKEURING VAN DE BEGROTING                                           VOOR HET DIENSTJAAR 2015
Lees Dagblad van 14-01-2015

Overziet men wel de gevolgen van de niet goedkeuring van de staatsbegroting voor het dienstjaar 2015 wel genoegzaam?

Ter overdenking:

Het niet kunnen uitbetalen van de achterstallige aanneemsommen aan de aannemers van werken is een ernstig feit. Een nog groter feit is het geen gelden ter beschikking hebben voor de financiering van de verkiezingsactiviteiten en oplopen van nog meer achterstand in de activiteiten die geen uitstel gedogen om de drop-dead line van 25 mei a.s. te halen, zullen rampzalige gevolgen hebben voor land, volk en voor de democratie, mocht de konskwentie zover gaan, dat om die reden de V-2015 niet doorgaat. Dan mag de qouromspook daar de schuld van krijgen, maar de dromen van alle politici gaan IN rook op om gekoesterde posities na de verkiezingen in te nemen.
Dus, VERANTWOORDELIJKE DOELGROEPEN, geen keus, keur de Begroting 2015 goed, want daarin is de verkiezingsbegroting en nog veel meer ingebed, w.o. je eigen belang.

Een nog grotere boodschap bij het uitblijven van een goedgekeurde Begroting 2015 is, dat de nieuwe regering na 12 augustus 2015 nog nauwelijks 4 maanden op basis van begroting 2014 zal kunnen regeren. Volgens de zgn formule van enkele politici, dat de president via VVV uit de oppositiekringen wordt gekozen en dat de huidige coalitie mag zich troosten met DNA-voorzitterschap, is het risico, dat de Begroting 2016, die de nieuwe president op 1 oktober 2015 in DNA zal indienen, wordt afgewezen, gepaard gaande met een motie van wantrouwen! en dan: HOE VERDER?
En hoe duur kost dit allemaal?

Begroting 2015 Dablad 140115 Begroting 20151-Dablad 140115 vervolg

 

Comments

Verkiezings issues en vraagstukken i.v.m. V-2015 — 1 Comment

 1. Nami Kongyere
  15-01-2015, 05 uur

  Gevolgen niet goedkeuren begroting gebagatelliseerd

  Overziet men wel de gevolgen van de niet goedkeuring van de staatsbegroting voor het dienstjaar 2015 wel genoegzaam? Dit vraagt oud-directeur van het Decentralisatieprogramma Basharat Ahmadali.
  In de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2015 heeft hij gemeend om enkele interessante en actuele artikelen te schrijven.

  Hij geeft ter overdenking mee dat indien de begroting niet wordt goedgekeurd de uitbetaling van de achterstallige aanneemsommen aan de aannemers niet zal kunnen plaatsvinden.

  Een nog groter feit is het niet beschikken over gelden voor de financiering van de verkiezingsactiviteiten en oplopen van nog meer achterstand in de activiteiten die geen uitstel gedogen om de drop-deadline van 25 mei te halen.

  Dit zal volgens Ahmadali rampzalige gevolgen hebben voor land, volk en voor de democratie.
  “Dan mag de quorumspook daar de schuld van krijgen, maar de dromen van alle politici gaan in rook op om gekoesterde posities na de verkiezingen in te nemen”.

  Ahmadali roept alle verantwoordelijke doelgroepen op – zij hebben volgens hem geen keus- om de begroting van 2015 goed te keuren. Daarin is de verkiezingsbegroting en nog veel meer ingebed.

  Een nog grotere boodschap bij het uitblijven van een goedgekeurde begroting 2015 is dat de nieuwe regering na 12 augustus 2015 nog nauwelijks 4 maanden op basis van de begroting van 2014 zal kunnen regeren.

  Er zit gevaar in de zogenaamde stelling van enkele politici, dat de president via de Verenigde Volksvergadering(VVV) uit de oppositiekringen wordt gekozen en dat de huidige coalitie zich mag troosten met het DNA-voorzitterschap.

  Zij lopen volgens Ahmadali het risico dat de begroting van 2016, die de nieuwe president op 1 oktober 2015 aan het parlement zal indienen, wordt afgewezen, gepaard gaande met een motie van wantrouwen.
  ‘En dan, hoe verder. Hoe duur kost dit allemaal’, vraagt Ahmadali.

  Bron: GFC Nieuws
  Thursday 15 January

  Gevolgen niet goedkeuren begroting gebagatelliseerd Overziet men wel de gevolgen van de niet goedkeuring van de staatsbegroting voor het dienstjaar 2015 wel genoegzaam? Dit vraagt oud-directeur van het Decentralisatieprogramma Basharat Ahmadali. In de aanloop naar de verkiezingen van 25 mei 2015 heeft hij gemeend om enkele interessante en actuele artikelen te schrijven. Hij geeft ter overdenking mee dat indien de begroting niet wordt goedgekeurd de uitbetalen van de achterstallige aanneemsommen aan de aannemers van niet zal kunnen plaatsvinden. Een nog groter feit is het niet beschikken over gelden voor de financiering van de verkiezingsactiviteiten en oplopen van nog meer achterstand in de activiteiten die geen uitstel gedogen om de drop-deadline van 25 mei te halen. Dit zal volgens Ahmadali rampzalige gevolgen hebben voor land, volk en voor de democratie. “Dan mag de quorumspook daar de schuld van krijgen, maar de dromen van alle politici gaan in rook op om gekoesterde posities na de verkiezingen in te nemen”. Ahmadali roept alle verantwoordelijke doelgroepen op – zij hebben volgens hem geen keus- om de begroting van 2015 goed te keuren. Daarin is de verkiezingsbegroting en nog veel meer ingebed. Een nog grotere boodschap bij het uitblijven van een goedgekeurde is dat de nieuwe regering na 12 augustus 2015 nog nauwelijks 4 maanden op basis van de begroting van 2014 zal kunnen regeren. Er zit gevaar in de zogenaamde stelling van enkele politici, dat de president via de Verenigde Volksvergadering(VVV) uit de oppositiekringen wordt gekozen en dat de huidige coalitie zich mag troosten met het DNA-voorzitterschap. Zij lopen volgens Ahmadali het risico dat de begroting van 2016, die de nieuwe president op 1 oktober 2015 aan het parlement zal indienen, wordt afgewezen, gepaard gaande met een motie van wantrouwen. ‘En dan, hoe verder. Hoe duur kost dit allemaal’, vraagt Ahmadali. Bron: GFC Nieuws Thursday 15 January
  Vind ik leuk ·

  Nami Kongyere, Dennis de Keyzer en 3 anderen vinden dit leuk.
  Roy Hofwijks: Wijze woorden aan dovemansoren. De oppositie is machtsdronken. Ze willen de macht hebben, maar weten niet wat se met die macht gaan doen. Daarom krijgen ze niets.
  4 uur · Vind ik leuk · 2
  Radjinderpersad Sanchit: Opposite reconsider de quorum verlening 2015
  4 uur · Vind ik leuk
  Basharat Ahmadali …..de politici die de vergaande gevolgen van een niet goedgekeurde (verkiezings)begroting 2015 nu plots wel inzien en de geidentificeerde risico’s niet willen nemen, hebben tevens ingezien geen keus te hebben mee te werken aan de begrotingsbehandelingen in het parlement. Dit was ook mijn oproep, kennelijk ook indachtig art 102 van de grondwet………