Decentralisatie van economische activiteiten

Rehabilitatie openbare markt te Lelydorp door Districtsbestuur Bic Wanica
13-12-2013
Decentralisatie neemt werk uit handen van de centrale overheid, t.w. van Openbare Werken en Regionale ontwikkeling. Het DLGP-projectbureau doet aan opbouw capaciteit in de districten om bouwwerken zelf ter hand te nemen. Wanica is een versterkt en gedecentraliseerd district. Wanica heeft bewezen grootschalige kapitaalinvesteringsprojecten ter hand te nemen. Inmiddels zijn wegenbestratingsprojecten en grote ontwateringsprojecten met succes uitgevoerd volgens keuzes van de volksstructuren en besluiten van de districtsorganen genomen. Alles onder leiding van de DC van Wanica, Ravin Jiawan en ondersteund door het DLGP-prjojectbureau en het Ministerie van Regionale Ontwikkeling. Zie de ontwerpen van de openbare markt Lelydorp op de foto hieronder en de huidige chatische en verloederde situatie waarin dringend verandering moet komen. Hopelijk zal de Regering weten te voldoen aan de voorwaarden van de IDB, zodat het projectbureau de middelen alsnog mag committeren. Er mogen voorlopig geen contracten worden getekend, omdat de uitvoering valt in de periode van de verlening van de leningsovereenkomst per 20 maart 2014. Hoe dit verder uitpakt, zien we dan wel. Zo zijn er nog 10 projecten bestekklaar voorbereid voor uitvoering in Nickerie, Coronie, Saramacca, Brokopondo en Sipaliwini. Nog steeds in proces:a) de aanvraag van de verlenging. b) de twee fiscale wetsontwerpen, die nog nog steeds in de boezem van de RvM verkeren, en niet de kant van DNA gestuurd.

Ontwerp rehabilitatie openbare markt te Lelydorp in Wanica, voorgevel

Ontwerp rehabilitatie openbare markt te Lelydorp in Wanica, voorgevel

Ontwerp rehabilitatie openbare markt te Lelydorp in Wanica, voor- en zijgevel

Ontwerp rehabilitatie openbare markt te Lelydorp in Wanica, voor- en zijgevel

Huidige chaotische toestand. Voorzijde Markt lelydorp.

Huidige chaotische toestand. Voorzijde Markt lelydorp.

Huidige chaotische en verloederde toestand. Een van de hoofdingangen.

Huidige chaotische en verloederde toestand. Een van de hoofdingangen.

Comments are closed.