PRESIDENT BOUTERSE: JAARREDE / REGERINGSVERKLARING 2015-2020

I. De volledige tekst van de Jaarrede, die tevens de Regeringsverklaring inhoudt, van de President van de Republiek Suriname, Z.E. DESIRE DELANO BOUTERSE 2015-20120

283236670-Regeringsverklaring-2015-2020-en-Jaarrede-Over-Het-Dienstjaar-2016-1

II. De volledige tekst van de Financiele Nota van Ministerie van Financien 2016
05-10-2015

Financiele Nota 2016

III. Een Quick Scan van de Jaarrede en de Regeringsverklaring 2015-2020:
Getoetst op Decentralisatie en daaraan gerelateerde issues.
04-10-2016

Decentralisatie en veel meer in de jaarrede en regeringsverklaring

DNA 30-09-2015: President Bouterse aan het woord
“Decentralisatie van bestuur,
Decentralisatie van bestuur, zoals wij dat al ruim tien jaar in implementatie hebben, zal onder een vergrootglas gehouden worden. Nagegaan zal worden of met ons decentralisatiebeleid, het bestuur van het land ook daadwerkelijk dichter gebracht is bij de lokale bevolking. In het ontwikkelingsproces zijn deze zaken van cruciaal belang. Iedereen moet zich betrokken voelen, iedereen moet kunnen participeren, meedenken en meedoen. De nadere bestuurlijke organisatie van Suriname, moet in overeenstemming worden gebracht met de letter en de geest van de Grondwet, door deze bij wet vast te stellen. Wij hebben het hierbij over het ontwerpen van de “Wet Lokale Overheden”. De groei van bestaande bevolkingsconcentraties en ontwikkeling van nieuwe gemeenschappen maken het nog meer gewenst onze bestuurlijke organisatie als land wettelijk verder in te kaderen” (p16)

IV. Een OVERZICHT van 30 door mij -via mijn site en FB-page – gepubliceerde artikelen over vraagstukken en onderwerpen, die als background paper kunnen dienen bij de implementatie van de voornemens van de regering op het gebied van decentralisatie, districtsbestuur, centraal bestuur en daarmee verbandhoudhoudende issues. Na toetsing aan alles wat tot en met september 2015 is gepubliceerd, kan gezegd worden, dat DECENTRALISATIE SURINAME een enorme steun zal blijken te zijn.
04-10-2014

DECENTRALISATIE SURINAME een enorme steun bij implementatie jaarrede en regeringsverklaring

Comments

PRESIDENT BOUTERSE: JAARREDE / REGERINGSVERKLARING 2015-2020 — 1 Comment

  1. Zie voor comments, de plaatsing op FB-page DECENTRALISATIE SURINAME.

    Decentralisatie en veel meer zit in de
    JAARRREDE EN REGERINGSVERKLARING 2015-2020 van President Bouterse
    A. Voor de eerste keer is een Jaarrede en een regeringsverklaring van de President zo duidelijk en punctueel over decentralisatie en de daaraan gerelateerde issues als die van 2015-2016. Lees verder door te klikken op de link hieronder:
    https://www.facebook.com/decentralisatie.suriname/posts/919566684757074